Bloeien in moederschap

Laat je adviseren maar laat niemand je vertellen hoe jij je kind moet grootbrengen. Elke met zorg genomen beslissing die je neemt is een goede! Je neemt hem immers uit liefde voor je kind.

VMotherhood.jpgrijwel elke moeder zal zeggen dat moederschap het mooiste en zwaarste werk is wat er bestaat. Vanaf het moment dat je zwanger raakt maak je je al permanent zorgen en vanaf de geboorte is het elke dag je kindje meer loslaten naarmate het opgroeit. Daarbij lijkt het wel of de wereld om je heen ineens bestaat uit experts op gebied van opvoeding en pedagogiek. Wel vaccineren, niet vaccineren, borstvoeding of flesjes, laten huilen of juist niet.. om gek van te worden! Soms zit er wel degelijk goed advies tussen dus laat je vooral adviseren maar laat niemand je vertellen hoe jij je kind moet grootbrengen. Elke met zorg genomen beslissing die je neemt is een goede! Je neemt hem immers uit liefde voor je kind. Daarin kun als moeder natuurlijk wel wat ondersteuning gebruiken. Want uiteindelijk wil gewoon zo fit mogelijk zijn en kunnen genieten van je kind(eren), toch?

Mama in bloei

Soms is het genieten alleen ver te zoeken. Als het jou op dit moment niet zo goed afgaat dan hoef je je echt niet schuldig te voelen! Je hebt geen idee hoe vaak ik vrouwen spreek in mijn praktijk die huilend toegeven dat ze dol zijn op hun kind maar dat ze gewoon niet meer kunnen. Ze voelen zich constant schuldig, soms voelen ze zich niet gesteund door hun partner, werken daarnaast vaak ook nog, en hun eigen gezondheid komt dus al gauw op de laatste plaats. Als jij je hierin herkent dan kan ik je bemoedigen en je vertellen dat het wel degelijk voor je is weggelegd om te bloeien in moederschap!

Als homeopaat ondersteun ik moeders graag omdat ik weet dat jullie altijd maar moeten zorgen (wat jullie meestal met liefde doen!) maar jullie het hard nodig hebben dat iemand ook eens voor julie zorgt! Maandelijkse consulten zijn voor veel moeders alleen al een opluchting omdat ze hun verhaal kwijt kunnen en omdat een ander met hen meedenkt in hun eigen gezondheid en dat van hun gezin. Regelmatig zit ik ‘s avonds of in het weekend ook te Whatsappen met moeders als zij steun en advies nodig hebben voor een ziek kind, vooral wanneer er sprake is van koorts.

Kindjes onder de 3 jaar behandel ik over het algemeen samen met de moeder omdat zij tot die leeftijd vaak een twee-eenheid vormen en hun gezondheid enorm verweven is. Dat is vooral het geval in de tijd van borstvoeding.

Homeopatische middelen helpen moeders niet alleen bij herstel na de bevalling en ontzwangeren, maar ook bij problemen bij het geven van borstvoeding (zie hieronder), het herbalanceren van de hormoonhuishouding, en de energie balans (wel nodig met al die gebroken nachten!). Sommige moeders vinden het fijn dat afspraken niet altijd op de praktijk hoeven plaats te vinden maar ook via Skype kunnen. Dat kan handig zijn tijdens de kraamtijd of als je afspraken wilt plannen tijdens het middagdutje van je kindje, of gewoon wanneer je geen zin hebt om iets anders dan een joggingbroek aan te trekken en nog een afspraak buitenshuis aan je agenda toe te voegen!

Borstvoeding geven

Veel moeders komen bij homeopathie terecht wanneer borstvoeding niet goed lukt. Borstvoeding is niet makkelijk en zeker niet in een tijd wanneer hoogwaardige flessenvoeding goed te verkrijgen is! Het geven van borstvoeding kost altijd moeite in het begin zelfs wanneer alles gewoon goed gaat. Het is voor mama natuurlijk wennen om zo vaak te moeten voeden en het aanleggen vergt wat oefening. Ook het kindje moet hard werken in het begin om te leren hoe het goed moet zuigen. Geef dus niet te snel op! Borstvoeding is de beste voeding die je kindje kan geven en het helpt jou ook om sneller te herstellen na de bevalling. Bovendien is borstvoeding geven een stuk goedkoper dan flessenvoeding en je hoeft niet te klungelen met flesjes ontsmetten of opwarmen. Een fantastische organisatie die al 60 jaar vrouwen ondersteunt met het geven van borstvoeding is La Leche League. Je kunt bij hen terecht voor algemene informatie, tips en advies bij problemen, en voor praktische hulp.

Homeopatische middelen kunnen bij heel veel borstvoedingsproblemen helpen zoals wanneer je melkproductie aangemoedigd moet worden of wanneer je borstontsteking hebt.

Gezond en blij kindje

Wat je natuurlijk het allerliefste ziet, is dat je kindje gezond en blij is en zich goed ontwikkelt. Opgroeien is alleen best wel hard werken! Tandjes, groeipijn, valpartijen, koorts, huiduitslag, verkoudheden en griepjes. Gelukkig bieden veilige homeopatische medicijnen vaak een uitkomst en het goede nieuws is dat je als moeder heel veel dingen thuis zelf kunt behandelen met een huisapotheek. Zo’n thuisapotheek kun je op veel plekken online bestellen zoals bij Helios Holland of Helios Homeopathic Pharmacy. Wil je met een paar simepele middelen beginnen? Begin dan met de 5+1 essentiele baby en peuter middelen die elke mama tot haar beschikking wil hebben! Je kunt binnekort gratis het gidsje voor deze 5+1 middelen hier downloaden en tot die tijd kun je het via het contactformulier opvragen om per e-mail toegestuurd te krijgen.

Mocht je er zelf niet uitkomen, worden klachten niet beter of heeft je kindje chronische klachten zoals allergieen, asthma, of eczeem, neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis 15 minuten skype gesprek om te bekijken wat ik voor jullie kan betekenen.